Hasan Ali 'Yücel'in Çiçekleri' vizyona giriyor 23.11.2018 10:36 / https://cdn-photo.pivol.com/16396/imgs/231120181038336780612.jpg Köy Enstitüleri, yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir'in yaptığı Yücel'in Çiçekleri belgeseliyle beyaz perdeye taşınıyor.

Bu konu 2246 kez görüntülendi, 0 yorum aldı . . .
'Yücel'in Çiçekleri' 2246 Reviews

    Konuyu Değerlendir: 'Yücel'in Çiçekleri'

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 2246 kez incelendi.

  1. #1
    seal's Avatar
    Üyelik Tarihi
    28.07.2012
    Son Giriş
    Bugün, 22:35
    Mesaj
    17,977
    Konu
    10591
    Rep
    229050
    Points
    15826
    @seal

    'Yücel'in Çiçekleri'

    Hasan Ali 'Yücel'in Çiçekleri' vizyona giriyor

    23.11.2018 10:36 /






    Köy Enstitüleri, yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir'in yaptığı Yücel'in Çiçekleri belgeseliyle beyaz perdeye taşınıyor.


    Cumhuriyet devrimlerinin eğitim alanındaki en önemli kurumlarından Köy Enstitüleri, yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir'in yaptığı Yücel'in Çiçekleri adlı filmle beyaz perdeye taşındı. Filmin galası 23 Kasım Cuma günü Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak.
    Film, 1940 yılından başlayarak yurt çapında uygulanan Köy Enstitüleri projesini, yaratıcılarından, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel ve İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’un yaşam hikayeleri üzerinden anlatıyor.
    Film, Yücel ve arkadaşlarının toplumsal ve ekonomik zorluklara, siyasal muhalefete rağmen, zorluklara ve tehditlere aldırmadan uyguladıkları ve başarılı oldukları Köy Enstitüleri gerçeğini daha önce denenmemiş bir anlatım diliyle aktarıyor.

    Türk sinemasının usta oyuncularından Mahir Günşiray'ın Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı belgesel- drama türündeki eserin senaryosunu, filmin yönetmenliğini de üstlenen Özkarabekir yazdı.

    "Yücel'in Çiçekleri'nde İsmail Hakkı Tonguç"u Muhammet Uzuner, Hasan Âli Yücel'i ise filmde görünür olduğu farklı dönemlerine ait 3 farklı oyuncu canlandırdı.

    Yücel'in çocukluğunu Ege Şenoğul, gençliğini Kutay Şahin canlandırdı. Yetişkin Hasan Âli Yücel rolünde ise Mehmet Tokat görev aldı.

    Senaryo yazımında Yücel'in kızı Gülümser Yücel'in anılarından da faydalanıldı
    Cengiz Ökarabekir, drama ağırlıklı yapımın senaryosunu uzun bir araştırma sürecinin ardından tamamladı. Filmin danışmanlığını Prof. Dr. Kemal Kocabaş yaptı.


    Cengiz Özkarabekir senaryoyu yazarken, kızı Gülümser Yücel’in Hasan Âli Yücel'e ve dönemin olay ve kişilerine dair aktardığı anekdotlardan faydalandı.
    Drama çekimlerinin bazı sahnelerinde Hasan Âli Yücel’in orjinal eşyaları yanı sıra daha önce yayınlanmamış özel arşivlerden fotoğraflar ve video görüntüleri kullanıldı.
    Filmin müziklerini 'Moğollar'ın efsanevi ismi Cahit Berkay ile Altuğ Öncü yaptı. Filmin müziklerini Anadolu pop müziğinin ve bu türün en çok bilinen gruplarından Moğollar'ın efsanevi ismi, şimdiye kadar film müzikleri de dahil çok sayıda besteye imza atan Cahit Berkay ile Altuğ Öncü yaptı.




    <font color="#333333"><span style="font-family: &amp;amp">





    seal tarafından 23.11.2018 21:27 tarihinde değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook ile Bağlan Giriş