Usta gazeteci Şansal Büyüka, Beşiktaş'ın Alman futbolcu Mario Gomez'in gitmesi durumunda takım arkadaşlarına ayıp edeceğini söyledi.Spor Toto Süper Lig'de sezon bitti, şampiyon Beşiktaş kupayı müzesine götürdü. Duayen gazeteci Şansal Büyüka, son haftalarda spor camiasında yaşananları değerlendirdi. Milliyet Gazetesi yazarı Büyüka, Bilal Meşe'nin sorularını yanıtladı.
İşte Şansal Büyüka'nın değerlendirmeleri:
Geçen sezon Biliç, bu yıl Şenol Güneş... İki karakterli teknik adamın elindeki Kartal, futbol olarak doyurmuştu. Bu sezon bir de geçen yıl kaçırdığını yakaladı. Bu başarının kahramanlarından oluşan bir liste yapsanız nasıl sıralarsınız?
Fikret Orman... Fikret Orman... Fikret Orman... Hep söylerim, iyi ya da kötü fatura her zaman liderlere kesilir. Son iki hocadan önce Samet Aybaba’yı da bu ekibe katmak gerekir. Beşiktaş’ta kadro yapılanması Samet Aybaba ile başladı, futbolun olgunlaşması ise Biliç ve Şenol Güneş ile devam etti. Ancak her transfer döneminde son kararı Fikret Orman verdi. Elbette kendi gözleyerek, danışmanları ile tartışarak, parasal gerçeklere uyarak... Şunu kesin söylemeliyim; zaten herkes söylüyor, bir kulüp üç yıl içinde bunaldığı icra takiplerinden kurtuluyorsa, bu sıkıntıda 100 milyon dolar maliyeti aşan bir stat yapıyor ve son sezonda, stadı yokken, adeta çadır hayatı, kamp hayatı yaşayarak şampiyon oluyorsa, bu tarihin en anlamlı şampiyonluğu sayılır.
Beşiktaş bir “kurtuluş savaşı” yaptı ve Fikret Orman ile silah arkadaşları bu savaştan zaferle çıktı. Feda... Cefa... Sefa... Beşiktaş ve Türk sporu bu üçlemeyi unutmasın.
Futbolda dün yok, yarın var. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde başarıyı, gelecek sezon da ligde şampiyonluğu yakalaması için neler yapmalı?
Beşiktaş orta alan ve hücumcularda mevcut kadroyu korursa, çok iyi iki stoper ile en azından bir sağ bek alırsa, gene şampiyonluğun en büyük adayı olur.
“Şu takımdan giderse, Beşiktaş kayıp yaşar. Durumu alt üst olur” diyebileceğiniz kimler var?
Beşiktaş’tan kim giderse gitsin, yerine daha iyilerinin hazır olduğunu, hatta o futbolcularla sözleşme yapılıp kasalarda saklandığını duyuyorum. Ama Gomez ayıp ediyor. Fiorentina’daki kayıp yıllar ve büyük paslanmışlıktan sonra, Beşiktaş’ta parlayıp, yeniden Alman Milli Takımı’nı yakalayıp, sonra da “iyi takım kurulursa kalırım, yoksa giderim” demek, en azından koca bir sezon cepheye silah taşır gibi kendisine o gollük pasları taşıyan takım arkadaşlarına karşı ayıp...